Johannes SAMUELS

Hennie Samuels is op zoek naar mensen, die haar vader, KNIL soldaat Johannes Samuels, gekend hebben. Ze weet heel weinig af van het leven van haar vader aangezien zij de jongste van de meisjes was en 15 jaar toen haar vader uiteindelijk in 1974 overleed t.g.v. een hersenbloeding. Het gezin Samuels bestond uit 2 jongens en 4 meisjes, waarvan de oudste zus en broer in Indie zijn geboren.
 
De moeder van Hennie was weinig informatief en als gezin werd er zeker niet over het krijgsgevangenschap of Japanners gesproken. Er kwam dan ook geen Japanse auto of apparatuur in huis. De originele documenten uit die tijd zijn niet compleet. Wel weet ze dat haar vader uit het kindertehuis van Pa van der Steur kwam. 
 
Uit haar archief komt de onderstaande foto, in 1970 gemaakt tijdens de uitreiking van de gouden (?) plak aan Johannes Samuels en een tweede  jubilaris in Vught of Den Bosch.
 
Herkent u mensen op de foto of heeft u Johannes Samuels gekend? Stuur dan een mail naar info@onbereikbaardichtbij.nl en uw informatie wordt doorgeleid naar Hennie Samuels. Zij zal u dankbaar zijn.
 
 
 
IMG_0777
Share This