Algemeen

Onze reünie wordt mede mogelijk gemaakt door het fonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.

vfonds-logo-nieuw-open

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Japan capituleerde, waarmee een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Ter gelegenheid daarvan organiseren de Stichting ECDef en SmartPLUS Resources b.v. is samenwerking met het Veteranencomite Dordrecht en het Veteranencafe Zwijndrecht op zondag 20 september 2015 een reünie voor veteranen, die zijn ingezet in Nederlands-Indie en/of Nieuw-Guinea.

De ontvangst is vanaf 14.00 uur, het officiële welkom is om 15.00 uur in aanwezigheid van onder anderen de burgemeester van Dordrecht (o.v.), LtGen b.d. Meines, Directeur Veteraneninstituut, Frank Marcus, Voorzitter Vereniging Veteranenplatform, Hein Scheffer en Voorzitter VOMI Nederland, Leen Noordzij.

Enkele veteranen van het Veteranencomite Dordrecht en het Veteranencafe Zwijndrecht hebben een fototentoonstelling ingericht met bijzondere foto's uit hun diensttijd in Nederlands-Indie en Nieuw-Guinea. Er wordt ook met muziek een sfeer van 'tempo doeloe' gecreëerd, met volop gelegenheid dom met elkaar bij te praten. Natuurlijk zijn hapjes en drankjes voldoende voorradig.

Een bijzonder onderdeel is de presentatie van het boek ‘Onbereikbaar Dichtbij’ met persoonlijke verhalen van veteranen uit Dordrecht e.o., opgetekend door studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam: de eerste generatie in gesprek met de derde generatie. De verhalen worden ingeleid door voorwoorden van de Directeur Veteraneninstituut, KTZA b.d. Frank Marcus , en de initiatiefnemers, Kol KLu b.d. drs. Carel Banse (Stichting ECDef) en Marty Picauly (SmartPLUS Resources b.v.). Redacteur Wies Groeneveld (Tekstbureau TaalGras) heeft de begeleiding van de studenten op zich genomen, een kort historisch overzicht geschreven en het slotwoord. Foto's van Glenn Siegers (Glenn Siegers Photography) en de lay-out door Franklin de Jezus (JEDisign) maken het geheel compleet.

Toegang tot de reünie staat open voor iedereen, die een relatie heeft met Nederlands-Indie danwel Nieuw-Guinea. De toegangsprijs is voor veteranen €10,00, voor overigen €15,00.

Tenue: vrij, dragen van veteranenuniform en/of modeldecoraties wordt op prijs gesteld.

Lokatie: MultiBusinessPlaza, Pieter Zeemanweg 71a, Dordrecht

 

Share This